Naličte se podle svého znamení

27.05.2009 16:24

Beran, Blíženec, Panna… každému sluší jiné líčení. A přesto že ženy nelze snadno zaškatulkovat pouze podle znamení, existují různá pravidla a zásady, které platí pro ženy v jednotlivých znameních.

Zvyknete si na pár zásad a vaše líčení bude naprosto dokonalé.

Beran 

Ke tvému neohroženému sebevědomí a očím plným hrdosti a ráznosti se hodí výrazné líčení v živých barvách. Ohnivě nebo krvavě červená rtěnka by měla být základem tvého make-upu. Vyvaruj se perleťově růžovým, nebo jinak nevýrazným barvám rtěnek. Důraz v líčení klaď vždy na rtěnku a oči si můžeš líčit méně výrazně. Úplně postačí kvalitní prodlužující řasenka. K tvému životnímu stylu patří neustálý pobyt na sluníčku, a proto nikdy nezapomeň na pleťové krémy s UV faktorem.

 

 

Blíženci

Tvůj bystrý um a vrozenou zvědavost podtrhnou nejlépe modré až šedomodré odstíny očního make-up. Ke tvým milovaným lehkým šatům z jemných látek se hodí i další pastelové barvy. Tvář si vždy dokonale vyhlaď podkladovým make-upem a proměň ji v samet pomocí lehkého pudru. Na rtěnku zapomeň a nahraď ji leskem s jemným narůžovělým tónováním. Světlá pleť dokonale ladí s tvým srdcem. I když objednáváš kosmetické přípravky z levných katalogů, umíš je pak používat s kouzelnou sílou čarodějky.

Býk

Vždy si umíš vybrat to nejlepší. A stejně tak je tomu, i když se líčíš. Eleganci vykouzlíš bez nejmenší námahy. Patří k tobě všechny odstíny hnědého make-upu, barva terakoty, korálů a světle zelená. Čím přírodněji bude tvůj make-up vypadat, tím více splyneš s přírodou, abys nakonec vytryskla ve své plné kráse. Přirozená krása, která z tebe vyzařuje, si žádá tmavší odstíny podkladového make-upu a pudru. Rtěnka v cihlové barvě nakonec dotvoří tvůj celkový přírodní vzhled.

Kozoroh

Tvé korektní a klidné vystupování může mnohým připadat jako puritánství, ale to jen nesprávně hodnotí tvoji tradiční eleganci a noblesu. K tvé oblibě jednobarevných materiálů nebo černobílých variací se hodí výrazná černá linka kolem očí. Nejlépe je zvýrazníš tekutou linkou. Rty dostanou šmrnc pomocí tmavší rtěnky, ne však v příliš vyzývavé barvě. Zvýrazni si lícní kosti tmavším make-upem a celé to nalíčené dílo nech vyniknout pomocí krátkého účesu nebo sepnutých vlasů.

Lev

Impozantnost tvé povahy vyniká v lesku zlatistého make-upu. I tak netradiční barvy, jakými jsou zlatá nebo oranžová mohou dotvářet tvůj oční make-up. A sluší ti také další výrazné barvy líčení – zářivě modrá i tyrkysová. Tvůj make-up musí být královský – plný třpytek a velkých zářících nalíčených ploch. Ve tvém make-upu může dominovat také bílá. Rtěnka ti nejvíce sluší v oranžových odstínech, spíše výrazná, než nenápadná pastelová. Samozřejmostí musí být výsledný lesklý efekt celého nalíčení.

Panna

Tvoje přirozenost, skromnost a nevinný vzhled jsou jako stvořené pro „nahé líčení“. Tak dokonalé, že jej tvé okolí ani nepostřehne. Přesto nic nevynecháš a každé místečko tvého obličeje musí projít důkladnou péčí. Můžeš si dovolit také bílé stíny a bílé oční tužky, doplněné dokonale aplikovanou řasenkou. Rty by se ti měly lesknout něžně růžovou perletí nebo mít přirozený odstín zvýrazněný leskem. Nezapomínej na péči o svoje ruce. Pravidelně je ošetřuj krémem a perfektní budeš s francouzskou manikúrou.

Rak

Jsi osobnost s pestrou, ale uzavřenou duší. Stejně tak působí světlounké pastelové barvy make-upu, které jsou pro tebe tím nejvhodnějším. Neboj se pastelové fialové nebo růžové a nauč se je kouzelně kombinovat se stříbřitým leskem. Dokonalý make-up ti dodá sebevědomí a úspěch se pak dostaví, i když jsi ho už nečekala. A když se budeš chtít opět schovat do své ulitky, stačí se odlíčit, nebo se schovat před světem za velké brýle.

Ryby

Oddaná a něžná osobnost s čistým a upřímným pohledem potřebuje stejně tak čisté a jasné barvy make-upu. Tím pravým budou oční stíny v tmavších a výraznějších pastelech. Růžová, světle fialová, tyrkysová nebo zelená barva řas vyniknou na tvé make-upem dokonale vyhlazené a barevně jednolité pleti. Tvoje rty za tebe promlouvají, i když zrovna mlčíš. Proto je obleč do výrazných cyklámenových odstínů. Avšak nenech je mluvit moc hlasitě za použití lesků. Rty ponech sametově matné, hebké a tajemné.

Střelec

Tvůj kosmopolitní pohled na svět je naprosto jasný a přímočarý. Sebevědomě na sebe můžeš dát ty nejzářivější barvy make-up. Zářivě červenou a rubínovou barvu rtěnky dokonale dotvoří královsky modrá barva očních linek a řasenky. Exotičnost pak ještě více podtrhnou zářivé barvy tvých očních stínů. Jsi jiná, nedbající na konvence, směle odoláváš i pořád se měnícím módním trendům, přitom si výrazná, ne však vulgárně křiklavá. Nedbáš ani na přicházející módní trend bílé pokožky, a když to nejde na sluníčku, tak chytáš bronz v soláriu nebo pomocí samoopalovacího krému.

Štír

Jsi tajemnou a mystickou osobností, ze které vyzařuje temná síla. Svůj omamující, pronikavý a hypnotický pohled dosáhneš pomocí kontrastů a tmavých barev. Výrazné černé oční linky a objem přidávající řasenka nejlépe kontrastují s očními stíny v zářivých barvách – modré nebo v načervenalých odstínech. Překvapivě výraznou je také kombinace s tmavozelenými nebo tmavomodrými očními stíny. Rtěnka by měla být provokativně výrazná, s tmavším zdůrazněním kontur.

Váhy

Tvoji křehkost lze srovnat s balerínou, tvoji elegantnost s labutí a tvůj půvab s jinovatkou. Světlomodrá, šedomodrá, modrozelená – všechny mrazivé odstíny barev s tebou splynou v jeden dokonalý celek. Kontury očí rovněž zdůrazni ve studených barvách, vyhni se černým linkám i černé řasence. Na tvé rty patří lesk nebo perleťově růžová rtěnka, která jakoby v sobě obsahovala krystalky chladivého ledu. A přestože neustále sleduješ, co se děje na „jevišti módy“, příliš s make-upem neexperimentuj – mít vlastní styl je více než se nechat unášet vichrem módních trendů.

Vodnář

Nezávislá a přirozená, často provokativní a výstřední – taková jsi v módě, při výběru účesu i v líčení. Ledově modré barvy, světlozelené nebo kovově stříbřité barvy očních stínů, doplní perleťová rtěnka a pleť zesvětlujícím make-upu. Nebráníš se novým trendům a máš talent je vždy přizpůsobit svým potřebám. Jsi rozený estét, který se cítí nahý, pokud si ráno nepřelakuje nehty nebo neudělá hloubkové čištění pletí. Dobře pečuj o pokožku svého krku, protože na něm budeš celý život nosit svoji pyšně vztyčenou hlavu.

 

—————

Zpět